Anticelulit tretman

Jedan od čestih problema sa kojim se žene susreću je tzv. narandžina kora, odnosno koža puna neravnina i celulita. Celulit nastaje usled nedovoljne fizičke aktivnosti, unosa nezdrave hrane tokom dužeg perioda i nedovoljnog unosa tečnosti, a pušenje pogoršava problem. Čak i kada imaju zdrave životne navike, celulit se pojavljuje i kod osobe koje zbog prirode posla dugo stoje i/ili sede. O načinima borbe protiv celulita se često govori i većina žena se odlučuje za kozmetiku kao rešenje, što je samo delimično efikasno i može biti veoma skupo. Do zdrave i glatke kože može se doći na više načina, pre svega kroz sport i kvalitetnu ishranu, ali postoje i sasvim prirodni tretmani koji čine da koža ponovo bude zdrava, glatka i zategnuta.

Anticelulit tretman u centru Unique pomaže damama da postignu željene rezultate na najbrži način. Program obuhvata kombinaciju tretmana shockwave uređajem Storz MP 200 i tretmana tekar (elektro) uređajem Gymna Care 300, u kombinaciji sa manuelnim tehnikama. Primarni cilj je eliminacija viška vode koja se nataložila u potkožnim tkivima. Sledi antiupalna faza terapije, a zatim razgradnja celulita. Finalna faza je ona vezana za održavanje postignutih rezultata. Kompletan anticelulit tretman ovog tipa je po kvalitetu, brzini i postignutim rezultatima daleko ispred klasične anticelulit masaže. Tretman nije invazivan, pacijentkinjama ne ostaju modrice ni fibrozni čvorovi, kakav je često slučaj sa anticelulit masažom.

Pacijentkinje prenose da su anticelulit tretmani opuštajući i dobro ih prihvataju. Ističu da se osećaju prijatno, a sama procedura ima i efekat detoksikacije, budući da se toksini talože upravo gde i celulit. Broj anticelulit tretmana se utvrđuje nakon pregleda i razlikuje se od slučaja do slučaja. Po završetku jedne serije anticelulit tretmana, telo nastavlja da gubi na obimu na tretiranim mestima. Pacijentkinjama se nakon tretmana savetuje promena životnih navika uz uvođenje redovne umerene fizičke aktivnosti i unosa zdrave hrane u određenim količinama.